huishoudelijke regels pensionstal Dyma

(Zelf) uit mesten: Alle boxen worden dagelijks uitgemest ( muv zondag) en vlas wekelijks opgestrooid Bij zelf uit mesten dient u er voor te zorgen dat de box, gang e.d. netjes achter gelaten worden. Het is wenselijk dat de box minimaal 6 dagen per week gemest word, de wekelijkse baal vlas dient er die zelfde of uiterlijk die dag erna in gedaan te worden. En het materiaal weer (vrij van mest e.d.) op z’n plaats terug te hangen. Met vlas zit per week 1 baal vlas bij de prijs in, meer kan bijgekocht worden.   

Boxen: Houd zelf de voerbak en drinkbak schoon, dit in verband met de hygiëne. Het is toegestaan om 1 halster (en eventueel zomers een vliegen masker) aan de box te hangen, verder gelieve de zadelkast te gebruiken voor alle andere spullen.

Paspoort: Het paspoort van het paard dient ten alle tijden aanwezig te zijn bij het paard. U kunt uw paspoort bij Simone of Maxime afgeven en ophalen wanneer deze nodig is.

Voeren: Er wordt door ons gevoerd. 2 maal daags krachtvoer en 3 maal daags ruwvoer. Ruwvoer word gevoerd in de slowfeeder netten, het eerste net zit bij de stalling in, is je paard toe aan een nieuwe, dan is deze op kosten van de eigenaar. Hoeveelheid voer in overleg met de eigenaar van het paard. Indien men zelf wil bijvoeren dan kan dat. Doe dit wel even in overleg. 

ZadelkastenIedereen heeft beschikking over een eigen zadelkast. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor vermissing en schade van/aan materialen. 

WeidegangPaarden worden dagelijks buiten en binnen gezet door ons. Uiteraard als de omstandigheden dit toelaten. Indien anders gewenst dan graag in overleg. Weidegang geschiedt voor eigen risico. Alle paarden staan ’s nachts weer binnen. Het is niet toegestaan om paarden als het donker is alleen buiten te laten staan.

Mest ruimen tijdens het weide seizoen: Tijdens het weide seizoen dient de mest alle dagen uit het land gehaald te worden, dit in overleg met je ''land genoten'' wie welke dagen doet. Dit om te voorkomen dat het land grote stukken met pollen krijgt wat niet meer gegeten wordt. En het is beter tegen eventuele wormbesmettingen en tot slot, het land ziet er dan veel netter uit.

Paddocks: In de winter maanden staan de paarden een paar uur per dag in de paddock, tenzij het erg nat is of erg regent. de paddocks dienen dagelijks gemest te worden, wie wanneer mest in overleg met de paddock groep,(een paddock groep bestaat uit een ochtend en een middag groep.) dit ivm vertrappen van de zand bodem en verstopping van de drainage in de paddocks.

Poets/was plaatsLaat je poets en was plaats zowel binnen als buiten opgeruimd achter na gebruik. zorg dat de kraan dicht is en mest e.d. opgeruimd is.

LessenPrivé lessen worden genoteerd op het les bord met datum en tijden. Dit om dubbele instructeurs te voorkomen.  Een eigen instructeur van buitenaf is toegestaan

BuitenbakBinnenbak Gebruik van de buitenbak/ binnenbak is vrij. Het rijden met cap is verplicht. Mest dient gelijk opgeruimd te worden, lukt dit niet gelijk, zorg dan dat de mest niet door de bodem gereden word. Wil men de bak reserveren, dan kan dit in overleg met Simone. Rijden in de bak gaat voor longeren. Longeren gaat voor loslaten. Los laten in de binnenbak alleen onder toezicht dit i.v.m. kuilen graven. Als er iemand aan het rijden is, vraag dan uitdrukkelijk toestemming of men mag longeren (maximaal 1 longeren als er gereden wordt.) dit in verband met de veiligheid. Tijdens het longeren is het dragen van handschoenen verplicht. De laatste die de bak verlaat doet de lichten uit.

SpringenEr is springmateriaal aanwezig. Na gebruik weer opruimen.

Kantine: Er geldt voor de pension klanten zelf bediening, drankjes, koffie en dergelijke zelf opschrijven.Gasten op stal Dyma dienen zich te melden. Laat a.u.b. de kantine ook netjes achter.

RokenHet is ten strengste verboden om in stal te roken.

WedstrijdenMeld vooraf even hoe laat je je paard komt halen als je met je paard het erf af gaat. Dan kunnen wij het paspoort klaar leggen.

TijdenOpeningstijden zijn van 08.00 uur tot 23.00 uur. Indien anders gewenst gaarne in overleg. De laatste die ’s avonds het terrein verlaat doet de lichten uit en zorgt ervoor dat de hekken gesloten zijn.

AansprakelijkheidDe directie stelt zich niet aansprakelijk voor, schade en ongevallen op en om het bedrijf, vermissing en zoek raken van materialen

Honden: Uw hond mag U mee nemen op eigen risico.